192.168.1.1

192.168.1.1 është një adresë IP private e përdorur për të hyrë në panelin e administratorit të një ruteri. 192.168.ll është paracaktuar nga kompanitë e ruterit si adresa e parazgjedhur e portës dhe mund të përdoret për të bërë ndryshime të ndryshme në konfigurimin e ruterit http //192.168.ll me fjalëkalimin.

192.168.1.1 Administrata

192.168.0.1 Admin

Si të hyni në 192.168.1.1?

Për të hyrë në 192.168.1.1 ndiqni këto hapa -

 1. Hapni një shfletues dhe shkoni te http://192.168.1.1 ose shkruani 192.168.1.1 në shiritin e adresave të shfletuesit.
 2. Një faqe identifikimi do të shfaqet duke ju kërkuar të shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj të hyrjes.
 3. Futni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin në fushat e caktuara.
 4. Tani do të lidheni me panelin e administrimit të ruterit.

Shenim: Nëse nuk mund të hyni në panelin e administrimit të ruterit në 192.168.1.1, provoni të përdorni një adresë IP të ndryshme - 192.168.0.1 o 10.0.0.1 , 192.168.l.254 y 192.168.l00.1

Keni harruar emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e adresës IP?

Nëse keni harruar emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e adresës IP ose nëse ato nuk funksionojnë, atëherë mund të –

 • Shikoni manualin/kutinë ose pjesën e pasme të ruterit. (ose kontrolloni lista e emrave të përdoruesve dhe fjalëkalimeve të paracaktuar ).
 • Nëse e keni ndryshuar fjalëkalimin dhe e keni humbur ose harruar atë, atëherë duhet të kryeni një rivendosje të fabrikës. Për ta bërë këtë, kërkoni një buton të vogël të fshehur RESET në anën e pasme të ruterit tuaj. Mbajeni atë buton për rreth 10-15 sekonda me një kapëse letre ose gjilpërë. Ruteri do të rindizet vetë dhe do të kthehet në cilësimet e paracaktuara.

Të dhënat e qasjes në ruter për IP 192.168.1.1

 

Adresa IP Emri i përdoruesit Fjalëkalimin
192.168.ll admin admin
192.168l 1.1 përdorues përdorues
19216811 bosh bosh
192.168.11 përdorues Fjalëkalimi
192.168.ose.1.1 admin përdorues
http://192.168.o.1.1 admin Fjalëkalimi
198.168.ose.1.1 admin bosh

Si të ndryshoni adresën IP të rrugës?

Adresa IP e portës së paracaktuar është paracaktuar nga ofruesi juaj i shërbimit të internetit, megjithatë, një përdorues mund ta konfigurojë atë sipas nevojave të tij. Shpesh ndryshohet për të parandaluar njerëzit e këqij të hyjnë në panelin tuaj të administratorit, për të parandaluar sulmet DDoS ose thjesht për të shtuar një shtresë shtesë sigurie. Ja si ta bëni -

Lidhja TP:

 1. Hyni në panelin tuaj të parazgjedhur të administratorit në 192.168.0.1 ose 192.168.1.1 (admin/admin është emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi)
 2. Shkoni te Cilësimet e Avancuara; Neto; LAN.
 3. Në fushën "IP Address" mund ta ndryshoni në çdo adresë që dëshironi, për shembull 192.168.1.2.
 4. Ruajeni dhe ruteri do të rindizet për të zbatuar ndryshimet.

Lidhja D:

 1. Hyni në faqen e konfigurimit të ruterit tuaj (emri i përdoruesit: administratori dhe fjalëkalimi: administratori/bosh)
 2. Shkoni te Cilësimet; Cilësimet e rrjetit.
 3. Tani do të gjeni fushën e adresës IP të routerit.
 4. Ndryshojeni sipas dëshirës dhe ruani cilësimet.

NETEGEAR:

 1. Hyni në faqen e konfigurimit të ruterit NetGear përmes 192.168.1.1 ose 192.168.0.1 ose mund të hyni përmes https://router-wifi.com/ ose https://router-db.com
 2. Si parazgjedhje, emri i përdoruesit është admin dhe fjalëkalimi është Fjalëkalimi .
 3. Pasi të lidheni, lundroni te "Advanced"; nga menyja në të majtë shkoni te "Cilësimet"; Konfigurimi LAN.
 4. Nën Cilësimet e LAN TCP/IP, do të shihni Adresën IP. Ndrysho 10.10.10.1 sipas preferencës.
 5. Aplikoni ndryshimet dhe sistemi do të rindizet për të përditësuar cilësimet.

Në çdo rast, gjatë procesit diçka nuk shkon, atëherë mundeni rivendosni ruterin në cilësimet e paracaktuar të fabrikës në mënyrë që të rikthehet i gjithë personalizimi. 192.168.ll/admin

Mbrojtja e rrjetit tuaj WiFi është e rëndësishme për të parandaluar aksesin e paautorizuar. Ndjekja e rregullave bazë, si aktivizimi i enkriptimit WPA2, vendosja e një fjalëkalimi të fortë, çaktivizimi i WPS shton më shumë siguri pasi është një metodë e vjetër sinkronizimi midis rrjeteve, aktivizimi i filtrimit të adresave MAC dhe përditësimi i firmuerit të ruterit tuaj herë pas here. Këtu është një udhëzues i plotë mbi si të mbroni rrjetin tuaj wifi .

 

192.168.1.1 Administrata