192.168.1.1

192.168.1.1 minangka alamat IP pribadi sing digunakake kanggo ngakses panel admin router. 192.168.ll wis ditemtokake dening perusahaan router minangka alamat gateway standar lan bisa digunakake kanggo nggawe macem-macem pangowahan ing konfigurasi router http //192.168.ll nganggo sandhi.

192.168.1.1 Administrasi

192.168.0.1 Admin

Carane ngakses 192.168.1.1?

Kanggo mlebu 192.168.1.1, tindakake langkah iki -

  1. Bukak browser banjur pindhah menyang http://192.168.1.1 utawa nulis 192.168.1.1 ing garis alamat browser.
  2. Kaca mlebu bakal katon njaluk sampeyan ngetik jeneng pangguna lan sandhi.
  3. Ketik jeneng pangguna lan sandhi ing kolom sing wis ditemtokake.
  4. Sampeyan saiki bakal disambungake menyang panel admin router.

Cathetan: Yen sampeyan ora bisa ngakses panel admin router ing 192.168.1.1, coba gunakake alamat IP sing beda - 192.168.0.1 o 10.0.0.1 , 192.168.l.254 y 192.168.l00.1

Kelalen jeneng pangguna lan sandhi alamat IP?

Yen sampeyan lali jeneng pangguna lan sandhi alamat IP utawa yen ora bisa digunakake, sampeyan bisa -

  • Deleng manual / kothak utawa mburi router. (utawa mriksa dhaptar jeneng pangguna lan sandhi standar ).
  • Yen sampeyan wis ngganti tembung sandhi lan ilang utawa lali, sampeyan kudu ngreset pabrik. Kanggo nindakake iki, goleki tombol RESET cilik sing didhelikake ing mburi router. Tahan tombol kasebut watara 10-15 detik kanthi klip kertas utawa jarum. Router bakal urip maneh lan bali menyang setelan gawan.

Data Akses Router kanggo IP 192.168.1.1

 

Alamat IP Jeneng sandi
192.168.ll admin admin
192.168 l 1.1 user user
19216811 Kosong Kosong
192.168.11 user sandi
192.168.utawa.1.1 admin user
http://192.168.o.1.1 admin sandi
198.168.utawa.1.1 admin Kosong

Kepiye carane ngganti alamat IP rute kasebut?

Alamat IP 192.168.1.1 saka gateway standar wis ditemtokake dening panyedhiya layanan Internet, ing kasus iki bisa Tp-link, nanging pangguna bisa ngatur miturut kabutuhan. Asring diganti kanggo nyegah wong jahat ngakses panel admin, nyegah serangan DDoS, utawa mung nambah lapisan keamanan ekstra. Mangkene carane nindakake 

Link TP:

  1. Mlebet menyang panel admin standar ing 192.168.0.1 utawa 192.168.1.1 (admin/admin minangka jeneng pangguna lan sandhi)
  2. Pindhah menyang Setelan Lanjut; Net; LAN.
  3. Ing lapangan "Alamat IP" sampeyan bisa ngganti menyang alamat sing dikarepake, contone 192.168.1.2.
  4. Simpen lan router bakal urip maneh kanggo ngetrapake owah-owahan.

D Link Router:

  1. Ngakses kaca konfigurasi router (jeneng panganggo: admin & sandhi: admin/blank)
  2. Pindhah menyang Setelan; Setelan jaringan.
  3. Sampeyan saiki bakal nemokake kolom alamat IP router.
  4. Ganti kaya sing dikarepake lan simpen setelan kasebut.

router netgear:

  1. Ngakses kaca konfigurasi router NetGear liwat 192.168.1.1 utawa 192.168.0.1 utawa sampeyan bisa ngakses liwat https://router-wifi.com/ utawa https://router-db.com
  2. Kanthi gawan, jeneng pangguna yaiku admin lan sandhi yaiku sandi .
  3. Sawise disambungake, navigasi menyang "Advanced"; saka menu ing sisih kiwa menyang «Setelan»; konfigurasi LAN.
  4. Ing Setelan LAN TCP/IP, sampeyan bakal weruh Alamat IP. Ngganti 10.10.10.1 minangka disenengi.
  5. Aplikasi pangowahan lan sistem bakal urip maneh kanggo nganyari setelan.

Ing kasus apa wae, sajrone proses ana sing salah, mula sampeyan bisa ngreset router menyang setelan gawan pabrik supaya kabeh kustomisasi dibalèkaké. 192.168.ll/admin

Nglindhungi jaringan WiFi penting kanggo nyegah akses ora sah. Nderek aturan dhasar, kayata ngaktifake enkripsi WPA2, nyetel sandhi sing kuat, mateni WPS nambah keamanan amarga iki minangka cara sinkronisasi lawas antarane jaringan, mbisakake nyaring alamat MAC, lan nganyari perangkat kukuh router saka wektu kanggo wektu. Punika guide lengkap ing carane nglindhungi jaringan wifi .

192.168.1.1 Administrasi