Si të rritet shpejtësia e internetit?

Interneti po bëhet një nevojë bazë për të gjithë dhe me kalimin e kohës ky internet i shpejtë po bëhet nevoja bazë. Interneti i ngadaltë ose i ndërprerë është më i pakti që dikush do të dëshironte që aksesi i tij në internet të ishte dhe megjithatë të gjithë përballen herë pas here me internet të ngadaltë.

rrisin shpejtësinë

Është ende konfuze për shumicën e përdoruesve pse interneti është i ngadalshëm dhe si të rritet shpejtësia e internetit. Ka disa gjëra të mundshme që mund të bëhen për të siguruar që i gjithë hardueri të funksionojë në mënyrë optimale. Për të marrë shpejtësinë më të mirë të internetit që duhet të ofrojë ISP-ja juaj, mund të provoni këto gjëra të mundshme.

Provoni të ndryshoni ruterin ose modemin

Burimi i rrjetit tuaj WiFi është ISP, por pika e hyrjes është ende modemi ose ruteri që mund të zvogëlojë shpejtësinë e internetit për ju. Edhe me një plan interneti me shpejtësi të lartë, mund të përballeni me internetin e ngadaltë me një ruter ose modem të keqfunksionuar ose të vjetër.

dns për të përmirësuar lidhjen

Nëse duhet të shkëputni internetin pa arsye, burimi i gabimit mund të jetë ruteri juaj. Provoni të ndryshoni ruterin dhe do të ishte mirë nëse ruteri ishte problemi. Ju mund të shihni DNS-të më të shpejta këtu

Kontrolloni për viruse dhe malware në pajisjen tuaj.

Disa njerëz pak dinë, por virusi në pajisjen tuaj mund të shkaktojë probleme të mëdha në internet. Ata marrin përsipër internetin duke e konsumuar atë në sfond, madje edhe ju e dini atë. Thith internetin ndërsa degradon performancën.

Softueri antivirus që funksionon në pajisjen tuaj.

Megjithëse antivirusi e mban pajisjen tuaj të sigurt, ndonjëherë ai fillon të konsumojë të dhëna në sfond duke ngadalësuar shpejtësinë. Për të kontrolluar nëse është përgjegjës, fikeni një herë dhe mos lejoni që viruset të hyjnë në pajisjen tuaj ndërkohë që e bëni këtë. Bëni një test shpejtësie dhe ndizeni përsëri.

filtra

Filtrat janë të pranishëm në një lidhje me tel mbi një linjë telefonike dhe për rezultate më të mira ju nevojitet një filtër i mirë që kalon përmes lidhjes.

kabllot dhe instalimet elektrike

Kontrolloni nëse të gjitha kabllot dhe telat janë në rregull në pajisjen tuaj. Çdo tel i lirshëm në lidhje mund të shkaktojë probleme të mëdha të lidhjes.