Si të rivendosni ruterin?

Për shumë komponentë harduerikë në kompjuterë dhe rrjete, rindezja është një mënyrë për të rregulluar gjërat. Ruteri është gjithashtu një nga ato pajisje që ndonjëherë duhet të rivendoset për të punuar normalisht. Ka arsye të ndryshme pse mund të dëshironi të rivendosni ruterin, pasi jo të gjithë janë në gjendje t'i rregullojnë gjërat normalisht.

rivendosja e ruterit në fabrikë

Ruteri ju lejon të lidheni me internetin dhe ndonjëherë përballeni me probleme me internetin dhe bëhet e vështirë për të kuptuar problemin e vërtetë. Ndonjëherë ju harroni fjalëkalimin e ruterit, gjë që është e mundimshme për këdo. Një nga mënyrat për të rregulluar këto probleme është të rivendosni ruterin në fabrikë.

Rivendosja e ruterit është e lehtë, por ka gjëra që ndryshojnë në harduerin e rivendosjes së fabrikës. Pas një rindezjeje të ruterit, ka disa gjëra për të cilat duhet të përgatiteni:

  • Emri dhe fjalëkalimi i ruterit të ri
  • Emri i ri i përdoruesit dhe fjalëkalimi për WiFi
  • Emri i ri i përdoruesit dhe fjalëkalimi i ISP-së
  • Portalet e sediljeve përpara
  • Rivendos cilësimet e murit të zjarrit.

Në thelb gjithçka ka ndryshuar në cilësimet e ruterit pasi do të jetë po aq e mirë sa cilësimet e paracaktuara të fabrikës.

rivendosni ruterin wifi

Kështu rivendoset ruteri:

  • Në anën e pasme të ruterit, ekziston një buton i vogël rivendosjeje i pranishëm në pjesën e pasme të ruterit. Gjeni atë buton.
  • Tani përdorni një kunj ndërsa ruterin e keni ndezur dhe shtypni butonin. Duhet të shtypni butonin e rivendosjes për disa sekonda (10 sekonda ose më shumë).
  • Në varësi të modelit dhe llojit të katër ruterave do të ketë drita që ndezin ose ndryshojnë. Ato gjithashtu mund të bëhen të forta, por do të ketë aktivitet të ndryshëm në dritat pasi të mbani shtypur butonin e rivendosjes.
  • Lëreni tani butonin e rivendosjes dhe nëse e keni bërë siç duhet, ruteri juaj do të rindizet. Kjo e bën ruterin tuaj të duket si i ri.