Si të krijoni një fjalëkalim të fortë?

Gjithçka që është bërë dixhitale është bërë gjithashtu e pambrojtur ndaj njerëzve që duan të shfrytëzojnë të dhënat e disponueshme në format dixhital. Hakerët janë një kërcënim për të gjithë ata që përdorin telefonat inteligjentë dhe internetin dhe për t'u siguruar që jemi të sigurt, shumica e gjërave janë të mbrojtura me fjalëkalim.

këshilla për fjalëkalim të sigurt

Qoftë një llogari e mediave sociale apo një llogari bankare, edhe pajisjet elektronike kanë mbrojtje me fjalëkalim. Edhe me një fjalëkalim, nuk është aq e qartë se të dhënat tuaja janë të sigurta pasi fjalëkalimi është vetëm një grup karakteresh që zgjidhni. Nëse është e lehtë të merret me mend fjalëkalimi, është aq i mirë sa të mos ishte aty. Për t'u siguruar që fjalëkalimi juaj është mjaft i mirë dhe mjaft i fortë, ata thonë se duhet bërë me disa gjëra në mendje.

Këtu janë disa këshilla që mund t'ju ndihmojnë të krijoni një fjalëkalim të fortë për të mbrojtur të dhënat tuaja:

Mos përdorni informacion personal

Informacion personal si emri i anëtarëve të familjes, numrat e telefonit, ngjyrat e ushqimeve të preferuara, etj. është e lehtë të hamendësosh. Edhe duke ndjekur rrjetet tuaja sociale, gjëra të tilla mund të merren me mend, kështu që është më mirë të shmangni gjëra të thjeshta si një fjalëkalim.

idetë e fjalëkalimit në internet

Mos përdorni gjëra të rastësishme të lehta për t'u hamendësuar

Numrat rritës ose zbritës dhe grupi i alfabeteve ose emri juaj i përdoruesit etj. ato nuk duhet të përdoren. Këto gjëra mund të jenë të rastësishme, por gjërat e hamendësuara pa qëllim mund të merren me mend edhe nga të tjerët. Mbajeni mendjen të pastër ndërsa vendosni një fjalëkalim që nuk është i dukshëm.

Mos përdorni fjalëkalime të kopjuara

Kur vendosni një fjalëkalim të ri, është më mirë të mos përdorni fjalëkalime të vjetra. Fjalëkalimi juaj i vjetër mund të ndahet nga ju ndonjëherë dhe përdorimi i tij përsëri i jep akses kujtdo që e di fjalëkalimin tuaj të vjetër.

Përdorni një grup të ndryshëm karakteresh

Kur krijoni një fjalëkalim të ri, përdorni karaktere që përfshijnë numra, alfabete dhe madje edhe simbole nëse mund t'i mbani mend mirë. Një grup i tillë karakteresh është i vështirë të merret me mend dhe është mënyra më e mirë për të krijuar një fjalëkalim të fortë që nuk është i rastësishëm dhe i dukshëm për këdo që ju njeh.