Merrni IP të ruterit në OS X (Mac OS)

njoh ip-në e ruterit në mac

Këtu janë hapat për të marrë adresën IP të ruterit në Mac OS. Klikoni në ikonën Apple në këndin e sipërm të majtë të ekranit Në meny klikoni në “System Preferences…” Ju duhet të shihni një dritare me dritaren që shfaqet Preferencat e Sistemit Klikoni në… Raporti

Instaloni DLNA në hapat dhe komandat e Linux

Konfigurimi i serverit dlan linux

DLNA (Digital Living Network Alliance) është një shoqatë e prodhuesve të elektronikës dhe kompjuterëve, të cilët kanë rënë dakord të krijojnë një lloj standardi të pajtueshëm për të gjitha sistemet e tyre. DLNA lejon pajisje të ndryshme brenda të njëjtit rrjet të ndërlidhen për të ndarë përmbajtje të ndryshme. Avantazhi që mund të ofrojë është konfigurimi i lehtë dhe shkathtësia. … Raporti

Gjeni adresën IP të routerit

Shumicën e kohës ISP cakton 192.168.1.1 ose 192.168.0.1 si adresën IP të parazgjedhur të ruterit. Sidoqoftë, nëse nuk funksionojnë, atëherë dëshironi të gjeni adresën IP të ruterit të paracaktuar. Ky udhëzues do t'ju ndihmojë të gjeni adresën IP të ruterit për Windows, macOS, Android, iOS dhe Linux. Windows Për të gjetur… Raporti

Si të përdorni WiFi publik në mënyrë të sigurt?

Wi-Fi publik i sigurt

WiFi është lloji i gjësë që tërheq këdo që dëshiron qasje në internet, dhe që përfshin këdo që ka një laptop ose smartphone. WiFi privat kërkon një fjalëkalim dhe është i kufizuar për përdoruesit që administratori lejon të përdorin rrjetin. Rrjetet publike Wi-Fi, nga ana tjetër,… Raporti

Si të krijoni një fjalëkalim të fortë?

Gjithçka që është bërë dixhitale është bërë gjithashtu e pambrojtur ndaj njerëzve që duan të shfrytëzojnë të dhënat e disponueshme në format dixhital. Hakerët janë një kërcënim për të gjithë ata që përdorin telefonat inteligjentë dhe internetin dhe për t'u siguruar që ne të qëndrojmë të sigurt, shumica e gjërave mbrohen nga… Raporti

Si të mbroni rrjetin tuaj WiFi?

Si pronar ruteri, është e rëndësishme të dini bazat e mbrojtjes së rrjetit WiFi për të parandaluar aksesin e paautorizuar nga ndërhyrës dhe për të migruar sulmet e mundshme nga kriminelët e sofistikuar thjesht duke ndjekur hapat e mëposhtëm. 1. Mësoni bazat Përpara se të kaloni në më shumë… Raporti

Si të rregulloni zonat e vdekura të WiFi

WiFi në shtëpi dhe në zyrë etj. janë të gjitha të mira për sa kohë që ofrojnë shpejtësi të mirë interneti. Të gjithë po përballen me këtë vend brenda intervalit WiFi i cili ka shpejtësi jo të mirë dhe rrjeti është shumë i ngadaltë. Këto janë zonat e vdekura të WiFi që marrin më pak… Raporti

Çfarë është SSID?

konfiguroni cilësimet bazë të SSID wireless

SSID është shkurtim për Identifikuesin e grupit të shërbimit dhe është një term që përdoret në rrjet për të përfaqësuar emrin e një rrjeti. SSID për çdo rrjet është në një format të lexueshëm nga njeriu, duke përdorur gjuhë të thjeshta me karaktere dhe numra në të. Një shembull i zakonshëm i një SSID është... Raporti

Çfarë është një pikë e nxehtë WiFi?

instaloni baidu hotspot

WiFi është një gjë e zakonshme tani dhe nuk është termi më i mirë për ta shpjeguar atë, ndërsa hotspot në rrjet është vendi ku krijohet rrjeti. Pika e nxehtë Wifi është burimi që u siguron akses WiFi përdoruesve të tjerë që lidhen me internetin. Mund të jetë ruteri i konfiguruar nga ofruesi... Raporti