Instaloni DLNA në hapat dhe komandat e Linux

DLNA (Digital Living Network Alliance) është një shoqatë e prodhuesve të elektronikës dhe kompjuterëve, të cilët kanë rënë dakord të krijojnë një lloj standardi të pajtueshëm për të gjitha sistemet e tyre. DLNA lejon pajisje të ndryshme brenda të njëjtit rrjet të ndërlidhen për të ndarë përmbajtje të ndryshme. Avantazhi që mund të ofrojë është konfigurimi i lehtë dhe shkathtësia. Ky sistem mund të funksionojë në të dy rrjetet Wi-Fi dhe Ethernet.

Konfigurimi i serverit dlan linux

Këtu ne propozojmë një zgjidhje plotësisht të automatizuar, e cila konsiston në përdorimin e softuerit të quajtur MiniDLNA. Kjo ju lejon të ndani një dosje dhe të bëni gjithçka në të të dukshme për kompjuterët në rrjet. Ky program funksionon në Linux dhe është falas. Përpara se të konfigurojmë serverin Linux DLNA, duhet të sigurohemi që rrjeti ynë Wi-Fi të mbështesë shërbimin DLNA. Konfigurimi i shërbimit DLNA në ruterin WiFi D-LINK DIR-505 Për këtë do të përdorim D-LINK DIR-505.

Fillimisht hyjmë në faqen e konfigurimit të ruterit tonë dhe futemi në UI-në e konfigurimit të ruterit. Më pas gjejmë faqen “Media Server” në shiritin e majtë dhe klikojmë kutinë e zgjedhjes “Aktivizo serverin e medias DLNA”, më pas vendosim emrin e serverit të medias për ta bërë atë të dallueshëm nga pajisjet e transmetimit DLNA.

Me këto hapa të thjeshtë ne kemi konfiguruar saktë ruterin për rrjetin DLNA dhe tani mund të vazhdojmë të konfigurojmë serverin tonë Linux

Ekzekutoni komandat e mëposhtme si rrënjë:

  1. apt-get -y install build-essential
  2. apt-get -y instalo libavutil-dev libavcodec-dev libavformat-dev libflac-dev
  3. apt-get -y instalo libvorbis-dev libid3tag0-dev libexif-dev
  4. apt-get -y instaloni libjpeg62-dev libsqlite3-dev

Pra, shkarkoni kodin burimor të miniDNLA, zbërthejeni dhe përpiloni atë:

. / Configure
bërë
make install
cp linux / minidlna.init.d.script /etc/init.d/minidlna
chmod 755 /etc/init.d/minidlna
update-rc.d minidlna parazgjedhje

Pasi të instalohet, konfiguroni atë duke redaktuar /etc/minidlna.conf

nano /etc/minidlna.conf

Dhe për ta nisur:

/etc/init.d/minidlna filloni

Tani mund të shijoni shërbimin e instaluar në ruterin tuaj personal. Bëni një kopje rezervë përpara se të aplikoni këto ndryshime në rast se ndodh ndonjë problem.