192.168.1.1

192.168.1.1 е приватна IP адреса што се користи за пристап до административниот панел на рутерот. 192.168.ll е претходно одредено од компаниите за рутер како стандардна адреса на портата и може да се користи за да се направат различни промени во конфигурацијата на рутерот http //192.168.ll со лозинка.

192.168.1.1 Администрација

192.168.0.1 Админ

Како да пристапите до 192.168.1.1?

За да влезете во 192.168.1.1 следете ги овие чекори -

 1. Отворете прелистувач и одете на http://192.168.1.1 или напишете 192.168.1.1 во лентата со адреси на прелистувачот.
 2. Ќе се појави страница за најавување со барање да ги внесете вашето корисничко име и лозинка за најавување.
 3. Внесете го корисничкото име и лозинката во назначените полиња.
 4. Сега ќе бидете поврзани со административниот панел на рутерот.

Забелешка: Ако не можете да пристапите до административен панел на рутерот на 192.168.1.1, обидете се да користите друга IP адреса - 192.168.0.1 o 10.0.0.1 , 192.168.л.254 y 192.168.l00.1

Го заборавивте корисничкото име и лозинката на IP адресата?

Доколку сте ги заборавиле корисничкото име и лозинката на IP адресата или ако не функционираат, тогаш можете -

 • Погледнете го упатството/кутијата или задниот дел од рутерот. (или проверете листа на стандардни кориснички имиња и лозинки ).
 • Ако сте ја смениле лозинката и сте ја изгубиле или заборавиле, тогаш треба да извршите фабричко ресетирање. За да го направите ова, побарајте мало скриено копче RESET на задниот дел од вашиот рутер. Држете го тоа копче притиснато околу 10-15 секунди со штипка или игла. Рутерот сам ќе се рестартира и ќе се врати на стандардните поставки.

Податоци за пристап до рутер за IP 192.168.1.1

 

ИП адреса Корисничко име Лозинка
192.168.ll admin admin
192.168 l 1.1 корисникот корисникот
19216811 празни празни
192.168.11 корисникот лозинка
192.168.о.1.1 admin корисникот
http://192.168.o.1.1 admin лозинка
198.168.о.1.1 admin празни

Како да ја смените IP адресата на рутата?

IP-адресата 192.168.1.1 на стандардната порта е претходно доделена од вашиот интернет-провајдер, во овој случај може да биде Tp-link, меѓутоа, корисникот може да ја конфигурира според своите потреби. Често се менува за да се спречат лошите момци да пристапат до вашиот административен панел, да се спречат DDoS напади или едноставно да се додаде дополнителен слој на безбедност. Еве како да го направите тоа 

ТП-врска:

 1. Најавете се на вашиот стандарден административен панел на 192.168.0.1 или 192.168.1.1 (администратор/админ е корисничко име и лозинка)
 2. Одете во Напредни поставки; мрежа; LAN.
 3. Во полето „IP адреса“ можете да ја промените на која било адреса што ја сакате, на пример 192.168.1.2.
 4. Зачувајте го и рутерот ќе се рестартира за да ги примени промените.

D Link рутер:

 1. Пристапете до страницата за конфигурација на вашиот рутер (корисничко име: администратор и лозинка: админ/празно)
 2. Одете во Поставки; Мрежни поставки.
 3. Сега ќе го најдете полето за IP адреса на рутерот.
 4. Променете го како што сакате и зачувајте ги поставките.

netgear рутер:

 1. Пристапете до страницата за конфигурација на рутерот NetGear преку 192.168.1.1 или 192.168.0.1 или можете да пристапите преку https://router-wifi.com/ или https://router-db.com
 2. Стандардно, корисничкото име е admin и лозинката е лозинка .
 3. Откако ќе се поврзете, одете до „Напредно“; од менито лево, одете во „Поставки“; LAN конфигурација.
 4. Во LAN TCP/IP Settings, ќе ја видите IP адресата. Променете ја 10.10.10.1 како претпочитано.
 5. Применете ги промените и системот ќе се рестартира за да ги ажурира поставките.

Во секој случај, во текот на процесот нешто тргне наопаку, тогаш можете ресетирајте го вашиот рутер на фабрички стандардни поставки така што целото прилагодување е вратено. 192.168.ll/admin

Заштитата на вашата WiFi мрежа е важна за да се спречи неовластен пристап. Следењето на основните правила, како што се овозможување шифрирање WPA2, поставување силна лозинка, оневозможување на WPS додава поголема безбедност бидејќи тоа е стар метод за синхронизација помеѓу мрежите, овозможување филтрирање на MAC адреси и ажурирање на фирмверот на вашиот рутер од време на време. Еве целосен водич за како да ја заштитите вашата wifi мрежа .

192.168.1.1 Администрација